Ποια μοντέλα είναι αυτά που όλοι οι κατασκευαστές θα ήθελαν να έχουν στη γκάμα τους; Και τι ετοιμάζουν για να τα χτυπήσουν; Εσείς τι λέτε;

Ποιο μοντέλο βάζουν στο στόχαστρο οι κατασκευαστές όταν θέλουν να φτιάξουν ένα μεσαίο; Εντάξει δεν έχουν όλες οι μάρκες τις ίδιες προτεραιότητες, ούτε θέλουν να έχουν τα μοντέλα τους τα ίδια χαρακτηριστικά με τον ανταγωνισμό. Κρυφά όμως θα ήθελαν ένα μοντέλο του ανταγωνισμού να είναι δικό τους. Αυτό το μοντέλο ψάχνουμε.

Κλασσικά στη μεσαία κατηγορία η Σειρά 3 της BMW ήταν ο στόχος για πολλές μάρκες. Ίσως όχι για όλες, όμως σίγουρα όποιος ήθελε να έχει μία οδηγοκεντρική μπερλίνα η 3άρα ήταν το σημείο αναφοράς. Aπό την άλλη πλευρά, η Mercedes ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς στον τομέα της ποιότητας. 
 
Στα μικρομεσαία, πάλι, το πράγμα είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Σίγουρα το Golf έχει το ρεύμα του, όμως από την πρώτη γενιά του Focus, το μικρομεσαίο της Ford έγινε ο στόχος για τους περισσότερους κατασκευαστές. Λίγο η σχεδίαση, λίγο η πίσω ανάρτηση, λίγο τώρα οι χιλιάρηδες κινητήρες, και το Focus είναι το μοντέλο που πολλές μάρκες θα ήθελαν να πουλούν στις εκθέσεις τους με τα σήματά τους.
Στα μικρά το θέμα είναι ακόμη πιο πολύπλοκο αφού αρχίζουν και χωρίζουν σχολές. Αλλοι θέλουν μεγάλα μικρά, άλλοι θέλουν μικρά μικρά. Το Yaris για παράδειγμα είναι το μοντέλο που σίγουρα θα ήθελαν κι άλλοι κατασκευαστές, όμως βλέπουμε πως σήμερα και το Clio, στον άλλον αντίποδα έχει τους δικούς τους οπαδούς ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους.
Όμως αυτή τη στιγμή, πέραν από τις διάφορες κατηγορίες, υπάρχει μία μάρκα που παράγει ένα μοντέλο που όλες οι άλλες θα ήθελαν να είχαν στην γκάμα τους. Ευτυχώς για αυτές, πρόκειται για μία μάρκα και ένα μοντέλο που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλες τις αγορές, και έτσι δεν υπάρχει άγχος να το «προλάβουν». Η Tesla είναι μία αμερικανική μάρκα που παράγει ένα μοντέλο ηλεκτροκίνητο πολυτελείας και υψηλών επιδόσεων. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι το σύγχρονο Prius που όλοι θα ήθελαν να έχουν.
Εσείς ποια μοντέλα ξεχωρίζετε και νομίζετε πως αποτελούν στόχους για τους ανταγωνιστές τους; Ποια μοντέλα θα ήθελαν οι άλλες μάρκες να έχουν στην γκάμα τους με τα δικά τους σήματα; Τι λέτε; 
Πηγή: http://autotriti.gr/data/news/preview_news/Ayto-poy-theloyn-oloi_128413.asp

About The Author

Related Posts