Αν θέλετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας να φαίνεται σαν καινούριο και να ξεχωρίζει, δώστε σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως το γυάλισμα και η αφαίρεση σημαδιών.

Η χρήση ειδικών προϊόντων αυτοκινήτου σας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, επιπλέον κόστος και χάσιμο χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για ήλιο το καλοκαίρι, είτε για παγετό το χειμώνα, δεν κάνουν διακρίσεις. Εξ` άλλου φροντίδα χρειάζεται ακόμη και ένα καινούργιο αυτοκίνητο, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη, να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα και να πραγματοποιήσουμε ασφαλέστερα τις μετακινήσεις μας. Aς δούμε ορισμένα απλά πράγματα, που μπορούν να μας «θωρακίσουν», έναντι στη φθορά του χρόνου, αλλά και σε διάφορα μικροατυχήματα.

Γυάλισμα και κέρωμα

Αν έχετε γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κ.λπ., τότε θα πρέπει να γυαλίσετε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνετε επαναφορά χρώματος. Ιδανικά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία γιατί το γυάλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το σωστό γυάλισμα του αυτοκινήτου εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί τεχνογνωσία, δηλαδή ποιες αλοιφές είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση και επαγγελματικά εργαλεία, να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας, να ζητήσετε να ανάψουν τους προβολείς ή να το βγάλουν έξω να το ελέγξετε με το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα δείτε αν υπάρχουν «ατέλειες» στην ποιότητα της δουλειάς του. Βέβαια δεν συνίσταται να γυαλίζετε το όχημα σας περισσότερο από 3 φορές κατά μέσο όρο σε μια δεκαετία. 
Από την άλλη μπορείτε να κάνετε κέρωμα όσες φορές θέλετε, για να αποκτήσει γυαλάδα και να φαίνεται το χρώμα του φρέσκο. Μάλιστα το κέρωμα ή η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης συστήνονται, διότι διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και κρυστάλλινα διάφανο τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας.

Λακκούβες τέλος στο άψε σβήσε

Για τα μικροχτυπήματα στο σώμα του αυτοκινήτου, πλέον δεν χρειάζεται εκ νέου βαφή, αφού υπάρχει η οικονομική και ποιοτική λύση του P.D.R. Πρόκειται για τα αρχικά της αγγλικής φράσης Paintless Dent removal, και είναι κατάλληλο κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα. Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε χρόνο που διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες. Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντας το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα. Το κυριότερο είναι πως αυτή η τεχνική είναι οικονομική, δε χρειάζεται σφυρηλάτηση ή στοκάρισμα και βάψιμο που συνήθως βγάζει διαφορά στην απόχρωση. Σημαντικό είναι πως με αυτή τη μέθοδο δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και η εγγύηση του χρώματος.

Aλλαγή χρώματος οικονομικά και γρήγορα

Η διαδικασία αλλαγής χρώματος αυτοκινήτου με μεμβράνη είναι μια νέα τάση στο χώρο της αυτοκίνησης. Πλέον ο καθένας μπορεί να αλλάξει το χρώμα του αυτοκινήτου του, χωρίς βάψιμο ή άλλες μη αναστρέψιμες μεθόδους. Οι μεμβράνες αυτές είναι διαθέσιμες σε πολλά χρώματα (γυαλιστερά ή ματ) ή τύπου carbon και είναι ικανές να καλύψουν το αυτοκίνητό σας από άκρη έως άκρη ή μερικώς. Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη αφού απαιτούνται μόλις 2 εργάσιμες ημέρες για την πλήρη κάλυψη ενός αυτοκινήτου. Με τις μεμβράνες αλλαγής χρώματος το εργοστασιακό χρώμα του οχήματος δε φθείρεται, μιας και για όσο καιρό το αυτοκίνητό σας παραμένει «ντυμένο» το χρώμα του οχήματος παραμένει αναλλοίωτο από αποχρωματισμούς που οφείλονται στις ακτίνες του ηλίου, δεν προσβάλλεται από καθημερινούς ρύπους, δεν γρατζουνίζεται η γδέρνεται από μικρο-επαφές, κλαδιά δέντρων και άλλα πολλά, ενώ  ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αφαιρέσετε τη ζελατίνα χωρίς πρόβλημα και χωρίς υπολείμματα. Επιπλέον οι μεμβράνες έχουν αντιχαρακτική επίστρωση και ιδιαίτερη αντοχή σε θερμοκρασίες και υπεριώδη ακτινοβολία. 

Επαγγελματικοί φακοί για εργασίες φανοποιίας

Η SCANGRIP για περισσότερο από ένα αιώνα δραστηριοποιείται στην κατασκευή εργαλείων αυτοκινήτου και αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στην Ευρώπη σε φακούς εργασίας για επαγγελματίες.

Η SCANGRIP έχει καταφέρει τεράστια επιτυχία με την γκάμα και την λειτουργικότητα των φακών στην επαγγελματική εργασία. Έχοντας την κορυφαία θέση στην Ευρώπη ως προμηθευτής φακών εργασίας, η SCANGRIP επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε φωτισμό με βάση την πιο πρόσφατη τεχνολογία LED.
Για περισσότερα από 100 χρόνια, η SCANGRIP κατασκευάζει εργαλεία χειρός υψηλής ποιότητας για τον κλάδο της βιομηχανίας και του αυτοκινήτου. Η γκάμα περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα, τα οποία έχουν κάνει γνωστή την εταιρεία παγκοσμίως.
Η πρώτη επαγγελματική σειρά φακών φωτισμού για ταίριασμα χρώματος και Detailing
Η SCANGRIP παρουσιάζει μια νέα σειρά φακών για ταίριασμα χρώματος και detailing. Χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του LED, οι φακοί SCANGRIP COLOUR MATCH είναι ιδανικοί για εργασίες βαφής, γυαλίσματος, καθαρισμού ή προετοιμασίας και είναι η μόνη σειρά φακών παγκοσμίως. Τα ανθεκτικά αυτά προϊόντα COLOUR MATCH είναι σχεδιασμένα για εργασίες σε φανοβαφείο.
Παραδίδονται με φακό ανθεκτικό στους διαλύτες και στην καθημερινή χρήση, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί. Η μεγάλη διάρκεια λειτουργίας των φακών COLOUR MATCH εξασφαλίζει ότι θα τελειώσετε την εργασία σας χωρίς να καθυστερήσετε για επαναφόρτιση του φακού. Οι φακοί SUNMATCH και MULTIMATCH είναι πλήρως αδιάβροχοι και ιδανικοί για χρήση στις συνθήκες του περιβάλλοντος ενός φανοβαφείου.

Υψηλή ποιότητα με χαμηλό κόστος

Η εταιρία χρωμάτων αυτοκινήτων «MY BEST COLOR» – Νικόλαος Κορδατζής παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τα χρώματα αυτοκινήτου.
Mε εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στον χώρο χρωμάτων αυτοκινήτου, σας προσφέρει γρήγορο σέρβις, κορυφαίες λύσεις για κάθε είδος προβλήματος χρησιμοποιώντας μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα. Ευχάριστο και εξυπηρετικό προσωπικό, τεχνική υποστήριξη, άψογη συνεργασία και πάνω από όλα, τα καλύτερα ταιριάσματα χρωμάτων στην ελληνική αγορά.
Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος στο φανοβαφείο σας, εμείς στο χρωματοπωλείο «MY BEST COLOR» μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας, τις χαμηλές τιμές, το άψογο σέρβις, τις συμβουλές και μια φιλική συνεργασία.

Πηγή: http://www.autotriti.gr/autoaccessories/news/data/fanopoieia/H-leptomereia-kanei-th-diafora_134176_23002.asp