Είστε από αυτούς που έχουν τη συνήθεια να καπνίζουν ενώ οδηγούν; Ξέρετε τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν οδηγείτε με τσιγάρο στο χέρι, αλλά και πόσο βλαβερό είναι για την υγεία και την τσέπη σας;

Το κάπνισμα σκοτώνει. Τέλος. Είναι γραμμένο ακόμα και πάνω στο πακέτο που τα περικλείει. Αφού όμως έχεις αποφασίσει να καπνίζεις ίσως θα έπρεπε να αναλογιστείς ότι υπάρχουν μερικά μέρη που καλύτερα να «χαρμανιάσεις».
Το κάπνισμα είναι μια «μηχανική», καθημερινή συνήθεια για πολλούς από εμάς. Όταν, όμως, είμαστε στο αυτοκίνητο, δεν είναι μικρές οι πιθανότητες, το τσιγάρο να αποτελέσει αιτία απώλειας του ελέγχου.

Η στιγμή κατά την οποία ανάβει κάποιος το τσιγάρο του και ταυτόχρονα προσπαθεί να μην απομακρύνει τα χέρια του από τη στεφάνη του τιμονιού, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, διότι αν συμβεί κάτι μπροστά από το όχημά του και χρειαστεί να αντιδράσει, πιθανότατα δε θα τα καταφέρει ποτέ. Το ίδιο ισχύει άλλωστε και όταν ψάχνει το τασάκι του αυτοκινήτου, όπου το βλέμμα του για ελάχιστο χρόνο χάνει την επαφή με το δρόμο. Για να μην πούμε για κάποιους που στρίβουν τσιγάρο πίσω από το τιμόνι.

Και επειδή πολλοί θα πουν ότι τα παραπάνω τους φαίνονται ψιλοδύσκολα για να συμβούν, μη ξεχνάτε πως ο καπνός του τσιγάρου μολύνει το σύστημα του κλιματιστικού, λερώνει τις ταπετσαρίες και προκαλεί μόνιμη δυσοσμία, μειώνοντας την αξία μεταπώλησης. Άλλωστε και σε πανευρωπαϊκή έρευνα δύο στους τρεις λένε πως δεν θα αγόραζαν ποτέ αυτοκίνητο από καπνιστή που κάπνιζε μέσα.

Γιατί όταν φτάνουμε στο παράγοντα χρήμα, όλους μας «τσούζει». Είναι γεγονός πως περιορίζονται οι πιθανοί αγοραστές, μόνο στους καπνιστές και δη σε όσους δεν έχουν ή σκοπεύουν να κάνουν παιδιά. Γιατί οποιοσδήποτε κηδεμόνας θέλει να λέγεται άξιος, δεν γίνεται να μολύνει τον οργανισμό του παιδιού του με τα ανθυγιεινά κατάλοιπα του καπνού.

Εσείς όμως τι λέτε; Ποια η άποψή σας για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο; Το θεωρείτε επιβλαβές και για την υγεία, αλλά και για την τσέπη σας; Θα αγοράζατε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από καπνιστή;

Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Theriaklhdes-sto-timoni_131794.asp

About The Author

Related Posts