Σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στο εσωτερικό τους, οι οποίες έχουν ίδια σήμανση και λειτουργία, ανεξαρτήτως μάρκας και τύπου μοντέλου. Μία από αυτές τις ενδείξεις που χρησιμοποιείται συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες και όταν έχει κρύο ή βρέχει, είναι αυτή που σας δείχνουμε και χρησιμοποιείται για το ξεπάγωμα του πίσω παρμπρίζ.

Όταν ο οδηγός δει από τον εσωτερικό καθρέπτη ότι το πίσω παρμπρίζ έχει θολώσει από την υγρασία ή έχει παγώσει από το χιόνι, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το σχετικό πλήκτρο με αυτή την ένδειξη της αντίστασης, το οποίο συνήθως βρίσκεται κοντά με τα υπόλοιπα χειριστήρια του air condition ή του αυτόματου κλιματισμού. Μέσα σε λίγα λεπτά το πίσω παρμπρίζ θα καθαρίσει, ενώ μετά από λίγη ώρα η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα.

Ποτέ μην αφήνετε θολωμένο το πίσω παρμπρίζ γιατί δεν θα μπορείτε να ελέγχετε την κυκλοφορία πίσω από το όχημά σας και έτσι μπορείτε να προκαλέσετε ατύχημα. Δυστυχώς θα έχετε δει στους δρόμους ότι κάποιοι οδηγοί κυκλοφορούν το χειμώνα με το πίσω παρμπρίζ αλλά και όλα τα υπόλοιπα παράθυρα θολωμένα από την υγρασία. Συνήθως το ίδιο μπουτόν χρησιμοποιείται και για την ενεργοποίηση της λειτουργίας των θερμαινόμενων καθρεπτών, για να στεγνώσει το κάτοπτρο από τις σταγόνες της βροχής ή την υγρασία.

Προσοχή! Για να αποφύγετε ζημιά στους αγωγούς που είναι ενσωματωμένοι στην εσωτερική επιφάνεια του πίσω παρμπρίζ, μη χρησιμοποιείτε ποτέ αιχμηρά όργανα ή καθαριστικά παραθύρων που περιέχουν διαβρωτικά για να καθαρίσετε το παράθυρο.

Πηγή: http://www.autogreeknews.gr/perissotera/14949-yparxei-se-ola-ta-aftokinita-ti-kanei

About The Author

Related Posts