Νέα (2020)

Απάτη: Έμπορος αυτοκινήτων είχε γυρίσει τα χιλιόμετρα σε εκατοντάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Απάτη: Την εξέταση όλων των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων οχημάτων ζητούν οι Αρχές.

Μια απίστευτη και πολύ μεγάλη απάτη εναντίον ανυποψίαστων καταναλωτών ερευνούν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης που αφορά σε 600 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα που έχουν πωληθεί από μόλις έναν έμπορο μεταχειρισμένων οχημάτων! Μάλιστα όπως αποδεικνύεται και από τις κλήσεις του Εισαγγελέα πέραν του επιτήδειου εμπόρου καλούνται ως «ύποπτοι» και οι νυν και πρώην ιδιοκτήτες των οχημάτων με παραποιημένα χιλιόμετρα.

Παράλληλα ο μεγάλος αριθμός των 600 αυτοκινήτων που φαίνεται ότι έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα αποτελεί αριθμό-ρεκόρ για την ελληνική πραγματικότητα καθώς αφορά σε μία μόλις εμπορία μεταχειρισμένων της Συμπρωτεύουσας…

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsAuto.gr, o επιτήδειος έμπορος προσπαθεί να ρίξει τα «βάρη» σε άλλους ενώ δεν δίστασε σε κάποιους να πει ότι την ευθύνη φέρουν τα ΚΤΕΟ καθώς όπως ισχυρίζεται οι υπάλληλοί τους ανέγραφαν λάθος χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που είχαν ελέγξει! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr η υπόθεση έχει αναστατώσει όλη τη Συμπρωτεύουσα καθώς οι Αρχές καλούν σε απολογία τους νυν και πρώην ιδιοκτήτες των οχημάτων με γυρισμένα χιλιόμετρα ώστε να διαπιστώσουν ποιος έχει κάνει παραποίηση των χιλιομέτρων!

Οι κλήσεις που παραδίδουν οι Αρχές στους κατόχους των οχημάτων αναφέρουν: «Κλήση Υπόπτου σε Προκαταρκτική Εξέταση για να λάβει γνώση της αυτεπαγγέλτως σχηματισθείσας δικογραφίας σε βάρος του για ενδεχόμενη παράβαση των άρθρων 98, 216 παρ. 1 ΠΚ και να εξεταστεί. Αν δεν παρουσιαστεί την ημέρα που θα κληθεί η προκαταρκτική εξέταση περατώνεται και χωρίς την εξέτασή του.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι κλήσεις αφορούν σε υπόθεση πλαστογραφίας με την έννοια της παραβίασης και παραποίησης των χιλιομέτρων του κοντέρ των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα επίμαχα αυτοκίνητα φαίνεται ότι έχουν περάσει από ΚΤΕΟ λίγες ημέρες πριν την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές έχοντας διανύσει πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα (πάνω από 200.000 χλμ. είχαν διανύσει πραγματικά τα περισσότερα αυτοκίνητα) και τα οχήματα τους παραδίδονταν με τα κοντέρ τους να αναγράφουν 75.000 έως 87.000 χιλιόμετρα. Μάλιστα για να μην αποκαλυφθεί η κομπίνα ο επιτήδειος έμπορος φρόντιζε να «περνά» εκείνος από ΚΤΕΟ τα οχήματα που είχε πουλήσει με γυρισμένα χιλιόμετρα ώστε να μην ανακαλυφθεί ή κινήσει τις υποψίες στους ανυποψίαστους καταναλωτές. Ωστόσο η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τον έλεγχο των χιλιομέτρων αποκάλυψε την τεράστια κομπίνα που είχε πραγματοποιήσει ο επιτήδειος έμπορος εναντίον ανυποψίαστων καταναλωτών με αποτέλεσμα η υπόθεση λόγω του μεγάλου αριθμού των οχημάτων να φτάσει στον Εισαγγελέα μετά από απαίτηση κάποιων ιδιωτών καταναλωτών.

Να τονίσουμε πως όλα τα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα συνοδεύονταν από το επίσημο book service του εργοστασίου σφραγισμένο από εξουσιοδοτημένους επισκευαστές (συνεργεία) άλλων κρατών – μελών! Η υπόθεση αφορά 600 αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το 90% των οχημάτων έχουν περαστεί από ΚΤΕΟ από το ίδιο άτομο είτε από κάποιο άλλο άτομο της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Τα στατιστικά στοιχεία τα έστειλε το ΚΤΕΟ στην Αστυνομία η οποία διέταξε τη δίωξη μετά από απαίτηση ανυποψίαστων ιδιοκτητών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν αυτουργό τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ηθικούς αυτουργούς και τους 600 ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων! Η προθεσμία των ιδιοκτητών να απολογηθούν εκτιμάται από 2 έως και 3 εβδομάδες από την ημέρα που θα λάβουν την κλήση από την ΕΛΑΣ.

Να υπενθυμίσουμε πως για πλαστογραφία η ποινή είναι από 3 μήνες έως και 5 χρόνια φυλάκισης αλλά λόγω του αυξημένου αριθμού αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό οι ποινές να πολλαπλασιαστούν! Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα θα απολογηθούν ισχυριζόμενοι ότι δεν γνώριζαν κάτι για τα χιλιόμετρα και ότι δεν είχαν γνώση για το τι είχε πράξει ο επιτήδειος έμπορος και οι κατηγορίες θα απαγγελθούν στον επίδοξο επιχειρηματία τελικά.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές στην προκαταρκτική εξέταση θα πρέπει να έχουν και δικηγόρο μαζί τους και να επωμιστούν και το κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 ευρώ πέραν της όλης ταλαιπωρίας που θα πρέπει να υποστούν! Αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από τους 600 ανυποψίαστους καταναλωτές που είχαν αγοράσει μεταχειρισμένο όχημα από τον συγκεκριμένο έμπορο τα έχουν μεταπουλήσει σε άλλους ανυποψίαστους ιδιώτες καταναλωτές…

Πηγή: pagenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *