Με τον χειμώνα να ανήκει ημερολογιακά τουλάχιστον στο παρελθόν θα πρέπει να προβούμε σε ένα γενικό καθαρισμό του αυτοκινήτου μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση διάβρωσης και δυσλειτουργιών.

Είναι η ιδανική εποχή για έναν επιμελή καθαρισμό αυτοκινήτου. Οι βροχές στην χώρα μας τον φετινό χειμώνα ήταν πολλές ενώ τα χιόνια στα ορεινά της χώρας έδωσαν το καθιερωμένο παρόν. Ξέχωρα από αυτά, ο διεξοδικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι.. Αν είστε απ αυτούς που πλένετε το αυτοκίνητο σας μιας στις τόσες, μπορείτε σε ένα πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης με ελάχιστο κόστος να προλάβετε σημαντικές  βλάβες ή δυσλειτουργίες.

Προτείνουμε το πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης σε σχέση με το αυτόματο πλύσιμο σε τούνελ γιατί μπορείτε με το πιεστικό να φτάσετε στα πιο κρυφά μέρη του αμαξώματος. Εναλλακτικά μπορείτε να το πλύνετε στον δικό σας χώρο. Ας δούμε όμως μαζί, πως θα καθαρίσουμε διεξοδικά το αυτοκίνητο μας, πριν τα πρώτα μπάνια μας..

Διεξοδικός καθαρισμός

Αρχικά θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους θόλους. Είναι το επίφοβο μέρος για να κάνει την εμφάνισή της η διάβρωση και εν συνεχεία η σκουριά. Εργαστείτε τώρα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων το φθινόπωρο. Ένα ακόμα μέρος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι τα λάστιχαπεριμετρικά των θυρών αλλά και αυτά των παραθύρων. Συγκεντρώνεται αρκετή βρωμιά και υγρασία που μπορεί να προκαλέσει το βούλωμα κάποιας εξόδου νερού και να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα κ την εισροή νερού μέσα στην πόρτα.

Το πλύσιμο «στο χέρι» είναι μια πολύ οικονομική και συνάμα αποτελεσματική λύση για να αφαιρεθούν αλάτια, λάσπες και ότι άλλο έχει πέσει κατά την διάρκεια του χειμώνα στο αυτοκίνητό μας. Με μικρό κόστος μπορούμε να αποφύγουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τους χειμερινούς λεκέδες με 5 απλά βήματα.

1. Το πιεστικό νερού είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το έργο μας. Στοχεύστε και στις πιο κρυμμένες γωνίες του αυτοκινήτου ενώ όπου χρειαστεί βάλτε του χέρι για να απομακρύνεται την συγκεντρωμένη βρωμιά.
2. Οι αισθητήρες και οι κάμερες χρήζουν μεγάλης προσοχής. Αφού τα πλύνετε, στεγνώσετε με ένα πανάκι μικροινων ώστε να εξασφαλίσετε κορυφαία ορατότητα για τους συμμάχους του οδηγού.
3. Με ένα πανάκι καθαρίστε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και τους εξωτερικούς καθρέπτες.
4. Οι θόλοι και οι ζάντες όπως είπαμε είναι το πιο επικίνδυνο σημείο για να εμφανιστεί σκουριά. Φροντίστε ώστε να απομακρυνθεί πλήρως η συσσωρευμένη λάσπη και το χώμα των δρόμων.
5. Οι ζάντες χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα και ειδικό καθαριστικό. Να είστε συνεπής με τις οδηγίες καθώς το ειδικό καθαριστικό δεν πρέπει να μείνει περισσότερη ώρα από την προβλεπόμενη. Με ένα πινέλο μπορείτε να καθαρίσετε τα μπουλόνια.

Συμπέρασμα
Ο περιοδικός αλλά και διεξοδικός καθαρισμός του αυτοκινήτου μας, είναι τόσο απαραίτητος όσο και η συντήρηση του.. Ακόμα και αν δεν το καθαρίζεις συχνά, τώρα είναι το απαραίτητο διάστημα, ώστε να το επαναφέρεις στην καθαρή μορφή του.

Πηγή: https://www.autoagora.gr/news/data/cool-news/As-teleiwnoyme-me-thn-brwmia_170445_40882.asp