Πολλοί συνδέουν τη χρήση του κλιματισμού με το καλοκαίρι και τη ζέστη και όχι άδικα, καθώς στη χώρα μας αυτή είναι και η κύρια χρήση του. Να ψύχει τον επιθυμητό χώρο.

Παρόλα αυτά, στο αυτοκίνητο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Και αυτό γιατί ο κλιματισμός της καμπίνας αυτοκινήτου έχει περισσότερα οφέλη από ότι απλώς να κατεβάσει την θερμοκρασία, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Και αυτό γιατί, όταν έρθουν οι κρύες μέρες και οι βροχές, τότε η υγρασία κάνει έντονα την εμφάνισή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τζάμια να θολώνουν και να περιορίζεται σημαντικά η περιμετρική ορατότητά μας. Με τη χρήση κλιματισμού όμως, ο αέρας αφυγραίνεται  και έτσι μπορούμε να καταπολεμήσουμε και το θάμπωμα των γυάλινων επιφανειών.

Αυτός δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου και το χειμώνα. Και αυτό γιατί χρησιμοποιώντας τον, το αέριο κυκλοφορεί στο κύκλωμα και ο συμπιεστής λειτουργεί, βοηθώντας τη μακροζωία του συστήματος και τη λίπανση των σωλήνων και τσιμουχών. Καλό είναι έστω για 10 λεπτά μια φορά την εβδομάδα να λειτουργεί το air condition.

Φυσικά, η χρήση του κλιματισμού δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία της καμπίνας, αρκεί να την έχετε ρυθμίσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Πηγή: http://www.autogreeknews.gr/sumboules/chrisimopoioyme-to-airkontision-sto-aytokinito-to-cheimona

About The Author

Related Posts