Το Πάσχα μπορεί να παρήλθε, όμως ο καιρός που ανοίγει και το καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών σημαίνει πως οι αποδράσεις αυξάνονται και πληθύνονται. Το ίδιο και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο, ειδικά σε απομακρυσμένο σημείο. Οπότε καλό θα είναι να λάβουμε τα μέτρα μας και να είμαστε έτοιμοι, προς επίλυση προβλημάτων μόνοι μας.

  • Τρίγωνο, φαρμακείο και πυροσβεστήρας θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Η παρουσία τους είναι υποχρεωτική από τον Κ.Ο.Κ., όμως το πρόστιμο είναι το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί. Δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης οι δύσκολες στιγμές, που μπορεί να προκύψουν αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και δεν υπάρχει τρίγωνο να προειδοποιεί τους επερχόμενους οδηγούς. Το αυτό ισχύει για την σημασία του φαρμακείου και του πυροσβεστήρα. Ελέγχουμε τακτικά και τα δύο, ώστε να μην διατηρούμε ληγμένα φάρμακα ή πυροσβεστήρα.
  • Γάντια εργασίας δεν ζημιώνουν κανέναν να υπάρχουν. Φτηνά σε κόστος απόκτησης, χώρο δεν πιάνουν, προστατεύουν τα χέρια σε αλλαγές ελαστικών και εργασίες στον χώρο του κινητήρα.
  • Πιο ακριβά τα ορειβατικά παπούτσια μεν, απαραίτητα για όσους αρέσκονται σε μετακινήσεις εκτός δρόμου δε. Εκτός της προστασίας από την λάσπη και τα νερά, ένα ζευγάρι παπούτσια του είδους μειώνουν τις πιθανότητες γλιστρήματος στα ανώμαλα εδάφη που συναντά κανείς στο off roading.
  • Η μπαταρία του αυτοκίνητου δεν ρωτάει πότε να μας «αφήσει». Οπότε τα καλώδιαεπίσης δεν πρέπει να λείπουν από το πορτμπακγάζ.
  • Μία από τα ίδια και για ένα άδειο μπουκάλι. Ακόμα καλύτερα μπιτόνι, αλλά και συσκευασία 1.5 λίτρου από οτιδήποτε πόσιμο (νερό, αναψυκτικό) θα μας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που μείνουμε από βενζίνη. Προσοχή! Φροντίζουμε πάντα να είναι στεγνό, ώστε να μην νερώσουμε μόνοι μας το καύσιμο που θα κατευθύνουμε στο ρεζερβουάρ. Ένα χωνί θα βοηθήσει το έργο μας, οπότε το έχουμε πάντα παρέα με το μπουκάλι.
  • Το παλιό, καλό «Οδόραμα». Μπορεί σχεδόν όλοι να έχουμε smartphone και πολλά αυτοκίνητα να διαθέτουν GPS, όμως δεν αποκλείεται να μείνουμε από μπαταρία στο δεύτερο και από δεδομένα στο πρώτο. Η πατροπαράδοτη μέθοδος εύρεσης οδών (οι νεότεροι προφανώς δεν την γνωρίζουν) μας βγάζει από την δύσκολη θέση και μας βάζει -κυριολεκτικά- στον σωστό δρόμο.
  • Τέλος, δεν ξεχνάμε το κίτρινο γιλέκο. Μπορεί στην Γαλλία το αντίστοιχο κίνημα να προκαλεί ταραχές, όμως η πρακτική εφαρμογή του εν λόγω στοιχείου μας κάνει ορατούς -ιδιαίτερα την νύχτα- από μακριά. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας.

Πηγή:
http://www.autogreeknews.gr/super/sumbouless/poia-antikeimena-prepei-na-echoyme-panta-sto-aytokinito